Werkscan

U wilt de duurzame inzetbaarheid van uw personeel vergroten? Ons inzetbaarheidprogramma gaat verder dan een standaard meting. Wij bieden u ook een follow-up middels de methodiek van motiverende gespreksvoering. Als licentiehouder van de Werkscan bevelen wij van harte de Werkscan aan.

Start vandaag nog!

Werkscan

Duurzame inzetbaarheid en het werkvermogen van uw werknemer kan bepaald worden door middel van de Werkscan. Is er een gezonde balans tussen werk en belastbaarheid? Om het werkvermogen te bepalen moet gekeken worden naar gezondheid, kennis, vaardigheden en de werk/privé-balans van uw werknemers. Door de Werkscan weet een individuele werknemer hoe de actuele balans is en krijgt inzicht in het eigen werkvermogen. Een schriftelijke en persoonlijke rapportage geven een persoonlijke terugkoppeling over het huidige werkvermogen, de balans én de mogelijke oorzaken of potentiële risico’s, die de balans kunnen verstoren. De Werkscan is onder andere bedoeld om uw werknemers aan te zetten tot zelfregie met betrekking tot duurzame inzetbaarheid. Eventueel op weg geholpen door een gesprek met onze werkscan-deskundige. Dit kan uw werknemer vrijwillig aanvragen.
Meer lezen over de werkscan? www.uwwerkscan.nl 

Resultaten van de Werkscan zijn o.a.:

 • Bevordering eigen regie
 • Minder verzuim
 • Meer werkplezier
 • Inzicht in individuele inzetbaarheid
 • Inzicht in inzetbaarheid van de organisatie
 • Huis van werkvermogen op alle niveaus in actie
 • Plan do check act vanuit de medewerkers en leidinggevenden
 • Proactief bezig ipv reactief

Optie Motiverend Gesprek/workshop met Werkscandeskundige

Na het invullen van de vragenlijst krijgt de deelnemer een persoonlijke rapportage over werkvermogen en adviezen om het werkvermogen eventueel te verbeteren. Inzicht is de eerste stap om gericht werk te maken van duurzame inzetbaarheid. Echt aan de slag gaan is stap twee. Aan de hand van de rapportage kan de werknemer onder begeleiding van onze werkscandeskundige zelf direct stappen gaan zetten om werk te maken van duurzame inzetbaarheid. Dit kan middels een individueel gesprek of in workshopvorm met andere werknemers.

Individueel Motiverend Gesprek

Het werkscanrapport kan aanleiding zijn voor een adviesgesprek waarin onze werkscandeskundige met behulp van de motiverende gespreksvoering de werknemer helpt een actieplan te formuleren om de duurzame inzetbaarheid voor een termijn van 3-5 jaar te bevorderen. Het actieplan vormt de basis voor acties door de werknemer. Vervolg acties kunnen liggen op alle aspecten van het leven, bijvoorbeeld het plannen van carrière stappen, het verbeteren van lifestyle, het onderzoeken van scholingswensen, of het verbeteren van de privé situatie. Altijd met als doel het vergroten van de duurzame inzetbaarheid.
Het grote onderscheidend vermogen van de werkscan ten opzichte van ander methodes is de nadruk die gelegd wordt op eigen regie van de werknemer en het nemen van verantwoordelijkheid voor de eigen situatie.

Investering slecht € 145,- p.p.

inclusief Werkscan, rapport en 30 minuten terugkoppel gesprek met een Werkscandeskundige

Workshop Regie over eigen Werkplezier

Terugkoppeling in kleine teams in-company

Ook is het mogelijk om in kleine teams van minimaal 5 en maximaal 8 medewerkers een terugkoppeling te geven van de Werkscan. Dit doen wij middels de workshop Regie over eigen Werkplezier
De workshop duurt maximaal 3 uren en wordt gegeven door onze creatieve trainers.

Prikkeling & Stimulatie van de Motivatie
Dit betreft een interactieve Out of the Box workshop waarin de motivatie en eigen regie van de medewerker optimaal wordt geprikkeld!

Werknemers gaan aan de slag met hun eigen resultaten uit de Werkscan en vertalen dit naar het Huis van Werkvermogen. Ze maken een eigen actieplan (1 focus punt) waarmee ze aan de slag gaan de komende 3 maanden. Tevens wordt er een team opdracht geformuleerd aan de hand van het Huis van werkvermogen. Te denken valt aan verbeteren trapgebruik, gezonde kantine, water op de werkvloer….

Na 3 maanden presenteren de teams de resultaten. Ook dit wordt op een creatieve manier gepresenteerd aan elkaar en de eigen organisatie.

Doel van deze workshops is het blijvend aandacht geven aan Duurzame Inzetbaarheid op een dusdanige manier dat het vanuit de medewerkers zelf wordt georganiseerd en geïmplementeerd. Dit op een creatieve en leuke manier, zodat meedoen een logisch gevolg is!

Resultaat:

 • Eigen regie
 • Out of the box denken geeft ruimte
 • Werkplezier
 • Huis van Werkvermogen in actie
 • Plan do check act vanuit de medewerkers
 • Minder verzuim
 • Proactief bezig ipv reactief

Investering € 225,- p.p.

inclusief Werkscan, rapport en workshop met een Werkscandeskundige